Naleśniki z wkładką

5 (162 ocen)

Pyszne,uwielbiam je :)

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    3 jajka ugotowane na twardo
    10 sporych pieczarek
    olej rzepakowy do smażenia
    1 garść drobno posiekanej natki pietruszki
    sól,pieprz wg.uznania

    Na naleśniki:
    250 ml mleko 2%
    1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie lub mniej jak za gęste
    2 jajka
    pół lyżeczki soli
    1 duża łyżka oleju
    1 szklanka woda mineralna (średnio gazowana)
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z powyższych składników robimy ciasto na naleśniki,wszystko ubijając mikserem. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki lekko blade .Odstawiamy.
  • 2. Wyszorowaną porządnie cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę lub w cieniutkie pół plasterki
  • 3. Na rozgrzany olej wrzucamy cukinię i pieczarki,solimy,pieprzymy i smażymy całość do odparowania płynu.
  • 4. Przekładamy do miski,dodajemy posiekane drobno jaka,natkę i mieszamy.Farsz doprawiamy jeszcze sola i pieprzem żeby nie było za mdłe.
  • 5. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zawijamy w kopertę.
    Gotowe koperty smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron i możemy podawać np z czerwonym czystym barszczem..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować