Keks.

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Keks, który zawsze się udaje!

  • Łatwy

Składniki:


  • - cukier puder: 0.5 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - migdały: 6 dekagramów
    - orzechy laskowe: 12.5 dekagrama
    - figi suszone: 12.5 dekagrama
    - Cykata pomarańczowa (skórka): 12.5 dekagrama
    - rodzynki: 25 dekagramów
    - mąka: 1 szklanka

Keks. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać ćwiartki nieobranych migdałów i orzechów ,pasy fig, cykatę, rodzynki, cynamon oraz mąkę z proszkiem. Wymieszać, nałożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku (170-180 C) około 1 h.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy