Kartacze

0 (0 ocen)

Smaczny i pożywny obiad

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    0,5 kg mięsa wieprzowego
    2 ząbki czosnku
    cebula
    liść laurowy
    pieprz
    sól

Kartacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kartacze 1. Mięso gotujemy do miękkości, doprawiamy następnie przepuszczamy przez maszynkę razem z cebulą i czosnkiem.
    Mieszamy i doprawiamy do smaku. Podsmażamy na patelni ok. 10-15 minut.
    Ziemniaki obieramy i ścieramy, odciskamy i mieszamy z sokiem który puściły,
    a następnie formujemy placki w które zawijamy kulki farszu z mięsa.
    Wrzucamy do mięsnego wrzącego wywaru i gotujemy przez 2 godziny.
    Podajemy z zasmażką z boczku i cebuli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy