1.CIASTO
ZAGOTUJ WODĘ Z MARGARYNĄ, DODAJ MĄKĘ ZMIESZANĄ ZE SZCZYPTĄ SOLI I PROSZKIEM DO PIECZENIA MIESZAJ , AŻ CIASTO ZACZNIE ODCHODZIĆ OD GARNKA. WYŁÓŻ DO MISECZKI I DO PRZESTUDZONEGO, ALE NIE ZIMNEGO CIASTA WBIJAJ KOLEJNO JAJA I MIKSUJ OKOŁO 5 MINUT.CIASTO PODZIEL NA DWIE CZĘŚCI. WYŁÓŻ NA BLASZE.PIECZ W TEMP. 200 STOPNI PRZEZ 30 MINUT ( KAŻDE Z NICH )
2.KREM.
PRZYGOTUJ KREM WG PRZEPISU PODANEGO NA OPAKOWANIU.UTRZYJ MASŁO.DO UTARTEGO MASŁA DODAWAJ STOPNIOWO KREM. JA TEN KREM MIKSUJE OK 10 MINUT. JEST BARDZIEJ PUSZYSTY
3.NA UPIECZONYM PLACKU ROZPROWADŹ CAŁY KREM PRZYKRYJ DRUGIM PLACKIEM. CAŁOŚĆ POSYP CUKREM PUDREM. SCHŁODŹ W LODÓWCE.
Komentarze