Karkówka duszona z pieczarkami

0 (0 ocen)

Przepyszne mięsko które możemy podać na obiad jak i wsadzić na kanapki które zabieramy w plener.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    przyprawy

Karkówka duszona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pociąć na 1,5 cm plastry, natrzeć je solą i pieprzem. Nagrzać patelnię z grubym dnem i obsmażyć na nim mięso, ale bardzo delikatnie mają się tylko zamknąć jego pory, mięso rozłożyć w jednej warstwie i posypać cebulą pokrojoną w grube piórka oraz pieczarkami tylko przekrojonymi na pół, dołożyć kilka gałązek zielonej pietruszki po wierzchu posypać pieprzem ziołowym około 1 łyżeczki i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podlać 1/2 szklanki gorącej wody, przykryć i dusić pod przykryciem do miękkości. Przed podaniem posypać posiekana zieloną pietruszką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy