Karczek na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię wymyślać nowe marynaty do mięs.

Składniki:

  • ok. 1,5 kg karkówki bez kości
    6 łyżek oliwy
    po 2 łyżeczki soli i mielonej słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki pieprzu
    łyżeczka curry
    szczypta imbiru
    2 łyżki miodu
    2 zmiażdżone ząbki czosnku

Karczek na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z oliwy, miodu, czosnku i przypraw robimy marynatę. Nacieramy mięso. Chłodzimy ok. 1,5 godziny.
  • 2. Mięso pieczemy w rękawie ok. 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do
    temp. 200 °C. Następnie przekłuwamy rękaw w kilku miejscach i pieczemy
    jeszcze 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy