Kanapkowa pasta z filetów ze śledzia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta na kanapki. Idealnie smakuje na chrupiących tostach.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 puszki filetów ze śledzia w kremie pomidorowym
    - 3 jajka ugotowane na twardo
    - 1 mała cebula
    - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - 4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka
    - łyżeczka masła
    - łyżka ostrego ketchupu
    - szczypta soli
    - pieprz czarny, papryka słodka i ostra

Kanapkowa pasta z filetów ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać, jajka rozdrobnić widelcem. Filety ze śledzia razem z sosem przełożyć do miseczki, rozdrobnić widelcem. Dodać jajka i pozostałe składniki. Dobrze ze sobą połączyć i schłodzić w lodówce.
    Podawać na zwykłym pieczywie lub chrupiących tostach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy