kalafiorowa-groszkowa zupa na maśle...

0 (0 ocen)

smaczna, lekka, szybka zupa................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • woda 3 litry, kalafior 1 większy, włoszczyzna 1 pęczek, groszek konserwowy 1 puszka, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, masło 1/4 kostki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta 1/2 szklanki, ziemniaki 6 sztuk, koperek 1 pęczek

Kalafiorowa-groszkowa zupa na maśle... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. opłukany kalafior podzielić na małe kawałki, zalać wodą......

    dodać pokrojoną w kosteczkę włoszczyznę, ziemniaki, ziele i liście laurowe......

    gotować do miękkości ziemniaków, dodać groszek z puszki razem z zalewą, kucharka, masło, pieprz, gotować z 2 minuty.......

    dodać śmietanę gęstą słodką 18%, wsypac posiekany koperek i doprowadzić do zagotowania..........

    smaczna, lekka, szybka zupa................SMACZNEGO!!!

Komentarze

Podobne przepisy