Kalafior z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rewelacyjny jako lżejsza kolacja, podany z pieczywem świetnie pasuje również jako dodatek do śniadania. Koniecznie z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g kalafiora
    -2 jajka
    -2 łyżki oleju
    -sól, pieprz

Kalafior z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Powinien być miękki, nie chrupiący. Wodę odsączyć, a kalafior rozgnieść widelcem.
    Na patelni rozgrzać olej. Wyłozyć kalafior. Wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć mieszając. Podawać na ciepło z pieczywem, kanapkami, grzankami lub jako samodzielna przekąska.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy