Jajka z pastą sardynkową

  • wyświetlono: 337 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Robiłam je wiele razy. Do dekoracji używałam również oliwek i czarnego kawioru.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Izabela Stachura, Luta
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 12 jajek
● 2 łyżki majonezu
● 10 dag twarogu
● mała puszka sardynek w oleju
● sól
● pieprz
Dekoracja: ogórek
● czerwony kawior
● kilka gałązek natki pietruszki
● po 1/4 żółtej i czerwonej papryki
● 1/2 czerwonej cebuli

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z pastą sardynkową

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy i obieramy. Przekrawamy
    na pół. Lekko ścinamy
    od spodu, aby były
    stabilne. Żółtka usuwamy,
    białka wokół otworów smarujemy
    majonezem.
  • 2. Przygotowujemy farsz:
    twaróg dokładnie miksuje
    my z sardynkami. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Białka
    napełniamy farszem.
  • 3. Papryki i ogórka myjemy
    i osuszamy. Miąższ papryki
    i cebulę kroimy w paski,
    ogórka w półplastry.
  • 4. Jajka dekorujemy warzywami
    i kawiorem oraz listkami
    natki pietruszki.
PP_05-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

image-0bgakc7

Dodane przez: megs88

Jajka z pastą marchewkowo- czosnkową

Mmmm! Niebo w gebie i przebój smaku...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: Kamciss

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka.

Przepis sprawdza się na każdej...

jajka z pastą

Dodane przez: polcia

Jajka z pastą z makreli

Szybka, pyszna i efektowna przystawka.

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: pierniczkowo

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajeczna przystawka na Wielkanocny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE