Jajka z pastą sardynkową

  • wyświetlono: 754 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jajka w pysznej odsłonie z pewnością zachwycą Gości przy Wielkanocnym stole, oraz przy wszelkiego rodzaju okazjach, imprezach i uroczystościach.

ja
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

-4 jajka ugotowane na twardo
-2 gałązki świeżego koperku
-2 łyżeczki majonezu
-1 puszka (110 g) sardynek w sosie pomidorowym
-pieprz do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z pastą sardynkową

  • 1. Jajka obieramy, płuczemy pod zimną wodą, osuszamy na papierowym ręczniku. Przekrawamy na pół, układamy na półmisku. Każdą połówkę jajka cienko smarujemy majonezem.

    2.Sardynki wrzucamy do miski razem z sosem, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany koperek, dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku, mieszamy. Pastę wykładamy na jajka. Przed podaniem dekorujemy świeżym koprem. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaJajkaurodzinykoperekWielkanocśniadanieimprezaszybkosmaczniePoczęstunekimieninyśniadanie wielkanocneprzepis_miesiąca1000niebanalniesardynkijajka z pastą sardynkowąniecodzienna przystawkapasta z sardynekpasta sardynkowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0yiberu

Dodane przez: Mariola123

JAJKA KURCZAKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA

Dekoracyjne jajka kurczaki, pięknie...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: Kamciss

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka.

Przepis sprawdza się na każdej...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: pierniczkowo

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajeczna przystawka na Wielkanocny...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

jajka z pastą

Dodane przez: polcia

Jajka z pastą z makreli

Szybka, pyszna i efektowna przystawka.