Jajka z pastą sardynkową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka w pysznej odsłonie z pewnością zachwycą Gości przy Wielkanocnym stole, oraz przy wszelkiego rodzaju okazjach, imprezach i uroczystościach.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 jajka ugotowane na twardo
    -2 gałązki świeżego koperku
    -2 łyżeczki majonezu
    -1 puszka (110 g) sardynek w sosie pomidorowym
    -pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pasty

Jajka z pastą sardynkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy, płuczemy pod zimną wodą, osuszamy na papierowym ręczniku. Przekrawamy na pół, układamy na półmisku. Każdą połówkę jajka cienko smarujemy majonezem.

    2.Sardynki wrzucamy do miski razem z sosem, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany koperek, dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku, mieszamy. Pastę wykładamy na jajka. Przed podaniem dekorujemy świeżym koprem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Sardynki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować