JAJKA FASZEROWANE Z PAPRYCZKĄ JALAPENO

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smak bardzo wyrazisty, nieco ostry, ale smaczny.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka,
    3 łyżki papryczki jalapeno ze słoika,
    łyżka posiekanego szczypiorku,
    łyżka posiekanej natki pietruszki,
    łyżeczka oliwy,
    2 łyżki majonezu,
    sól,
    pieprz,
    cukier.

Jajka faszerowane z papryczką jalapeno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo, przekrawam na pół, wyjmuję żółtka.
    Papryczkę odcedzam na sitku, drobno siekam. Dokładnie łączę z rozdrobnionymi żółtkami, zieleniną, oliwą i majonezem. Doprawiam do smaku.
    Przygotowaną pastą faszeruję jajka.

Komentarze

Podobne przepisy