Jajka faszerowane brokułem

  • wyświetlono: 351 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Idealna przekąska na imprezy.

1dd
  • 12 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

6 jajek,
1/2 małego brokuła,
1/2 cebuli,
sól i pieprz,
2 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane brokułem

  • 1. Brokuł podzielić na różyczki, umyć i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Z każdego białka delikatnie ściąć czubek aby białko nie chwiało się na talerzyku. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać żółtka, ostudzonego brokuła i wszystko dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. W środek każdego białka włożyć farsz brokułowy, udekorować cząstkami brokuła i kiełkami rzodkiewki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

WielkanocJajka faszerowanejajka na wielkanocjajka faszerowane brokułem

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Faszerowane jajka nie tylko będą...

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

jajka

Dodane przez: Kaska

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

Jajka faszerowane pastą z bobu

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z bobu

Smaczne i apetyczne jajka.

jajka faszerowane

Dodane przez: elka72

Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku

Jajka z groszkowo-chrzanowym farszem...

Jajka faszerowane rukolą i orzechami w szynce dojrzewającej

Dodane przez: beciiaaa

Jajka faszerowane rukolą i orzechami w szynce...

Pyszna i szybka przekąska dla miłośników...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE