Jajka faszerowane brokułem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska na imprezy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    1/2 małego brokuła,
    1/2 cebuli,
    sól i pieprz,
    2 łyżki majonezu.

Jajka faszerowane brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł podzielić na różyczki, umyć i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Z każdego białka delikatnie ściąć czubek aby białko nie chwiało się na talerzyku. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać żółtka, ostudzonego brokuła i wszystko dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. W środek każdego białka włożyć farsz brokułowy, udekorować cząstkami brokuła i kiełkami rzodkiewki.

Komentarze

Podobne przepisy