Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne jajka, których zawsze trzeba zrobić więcej - znikają magicznie zaraz po przybyciu gości.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 7 sztuk
    - pęczek szczypiorku: 0.5 sztuki
    - plaser szynki: 2 sztuki
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - sól i pieprz do smaku: 1 sztuka

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. po ugotowaniu jajek rozkrajmy je na pół, wyjmujemy żółtko do miseczki a białko zostawiamy na talerzyku, następnie do żółtek dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz szczypiorek. Ugniatamy to z jogurtem i dosypujemy pieprzu i sól do smaku. Gotową masą nadziewamy białka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy