JAJKA FASZEROWANE

  • wyświetlono: 212 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszne maleństwa,którymi zajadają się wszyscy moi goście. :)

StudentsKitchen
  • 40min

Składniki

- 6 jajek
- świeża natka pietruszki
- 0,5 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- mały majonez
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

JAJKA FASZEROWANE

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w drobną
    kosteczkę, cebulę również kroimy w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki
    podsmażamy na patelni, doprawiamy, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka
    obieramy ze skorupek, kroimy na pół, delikatnie wydłubujemy żółtka do
    miski, do żółtek dodajemy po łyżce stołowej pieczarek i majonezu,
    mieszamy widelcem. Konsystencja powinna być w miarę spójna, by masa nam się nie rozlewała.Jak masa będzie już dla Was odpowiednia, możemy ją
    doprawić jeśli brakuje nam soli lub pieprzu. Następnie kroimy drobno
    pietruszkę i dodajemy do pasty. Nadziewamy jajeczka, dekorujemy pietruchą
    i smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwiljaja faszerowaneJajka faszerowanepieczarki cebula
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-1mo1iq2

Dodane przez: katarzynka455

Faszerowane jajka w galarecie

Jajka troszkę inaczej może troszkę...

Jajka faszerowane

Dodane przez: danusia19671

Jajka faszerowane

Na każdą okazję jajka faszerowane...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Wiosenne faszerowane jajka

Dodane przez: Agnieszka Rec

Wiosenne faszerowane jajka

Bardzo smaczne jajka z pysznym...

jajka z farszem

Dodane przez: bella81

Faszerowane jajka

Jajka faszerowane to świetna przekąska...