JAJKA FASZEROWANE

  • wyświetlono: 202 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszne maleństwa,którymi zajadają się wszyscy moi goście. :)

StudentsKitchen
  • 40min

Składniki

- 6 jajek
- świeża natka pietruszki
- 0,5 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- mały majonez
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

JAJKA FASZEROWANE

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w drobną
    kosteczkę, cebulę również kroimy w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki
    podsmażamy na patelni, doprawiamy, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka
    obieramy ze skorupek, kroimy na pół, delikatnie wydłubujemy żółtka do
    miski, do żółtek dodajemy po łyżce stołowej pieczarek i majonezu,
    mieszamy widelcem. Konsystencja powinna być w miarę spójna, by masa nam się nie rozlewała.Jak masa będzie już dla Was odpowiednia, możemy ją
    doprawić jeśli brakuje nam soli lub pieprzu. Następnie kroimy drobno
    pietruszkę i dodajemy do pasty. Nadziewamy jajeczka, dekorujemy pietruchą
    i smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwiljaja faszerowaneJajka faszerowanepieczarki cebula

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane marchewką

Dodane przez: ewaeu

Jajka faszerowane marchewką

Pysznie i wesoła na Święta Wielkanocne

jajka

Dodane przez: CattiBrie

Jajka faszerowane szynką i chrzanem

Danie proste, szybkie i bardzo...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Róża z salami

Dodane przez: Czarnegotuje

Róże z salami

łatwa , szybka i efektownie wyglądająca...

image-1uapb6d

Dodane przez: KORAL

A'la tatar z buraków

Jutro pierwszy dzień wiosny, proponuję...