Jadło gospodarskie z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 60 min

Taki sposób na podanie warzyw podpatrzyłam w programie Karola Okrasy do czego się przyznaję i chwalę jednocześnie :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1-2 cukinie
    2 patisony
    5-6 kwiatów cukinii
    podwójna pierś z kurczaka
    sól
    pieprz ziołowy
    szczypta oregano
    50 g żółtego sera
    oliwa

Jadło gospodarskie z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pociąć na kawałki 5-6 cm Wydrążyć środki przyrządem do wydrążania jabłek. Wydrążone środki od razy włożyć do brytfanki. Wyciąć tyle kawałków mięsa by włożyć je do środka cukinii.
    Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i włożyć do wnętrza cukinii.
    Patisony również wydrążyć wnętrza wydrążone posiekać, resztę mięsa drobno pokroić wymieszać z wnętrzami patisonów dodać odrobinę sera żółtego sól i pieprz. Nadzienie włożyć do patisonów, przykryć odkrojonym wcześniej wieczkiem. Kwiaty cukinii nadziać resztką nadzienia i również ułożyć w brytfance. Całość skropić oliwą i posypać niewielką ilością sera żółtego. Zapiekać w temp 180 st przez ok 30 min.
    Podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy