Jadło gospodarskie z piekarnika

  • wyświetlono: 556 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Taki sposób na podanie warzyw podpatrzyłam w programie Karola Okrasy do czego się przyznaję i chwalę jednocześnie :)

luna19
  • 60min

Składniki

1-2 cukinie
2 patisony
5-6 kwiatów cukinii
podwójna pierś z kurczaka
sól
pieprz ziołowy
szczypta oregano
50 g żółtego sera
oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Jadło gospodarskie z piekarnika

  • 1. Cukinię pociąć na kawałki 5-6 cm Wydrążyć środki przyrządem do wydrążania jabłek. Wydrążone środki od razy włożyć do brytfanki. Wyciąć tyle kawałków mięsa by włożyć je do środka cukinii.
    Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i włożyć do wnętrza cukinii.
    Patisony również wydrążyć wnętrza wydrążone posiekać, resztę mięsa drobno pokroić wymieszać z wnętrzami patisonów dodać odrobinę sera żółtego sól i pieprz. Nadzienie włożyć do patisonów, przykryć odkrojonym wcześniej wieczkiem. Kwiaty cukinii nadziać resztką nadzienia i również ułożyć w brytfance. Całość skropić oliwą i posypać niewielką ilością sera żółtego. Zapiekać w temp 180 st przez ok 30 min.
    Podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Morszczuk z piekarnika

Dodane przez: anka1988

Morszczuk z piekarnika

Ryba w zdrowszej wersji, bez panierki,...

Ziołowe ziemniaczki z piekarnika

Dodane przez: szarak86

Ziołowe ziemniaczki z piekarnika

Smaczne i aromatyczne ziemniaczki...

Żeberka z piekarnika

Dodane przez: Gosia123

Żeberka z piekarnika

Pyszne chrupiące a zarazem rozpływające...

Miruna z piekarnika

Dodane przez: rzelkazag

Miruna z piekarnika

Postanowiłam zmienić swój rytuał...

Młode ziemniaki z piekarnika

Dodane przez: Skotka

Młode ziemniaki z piekarnika

Malutkie młode ziemniaki z rozmarynem...

image-06tvajm

Dodane przez: Kasia_S

Podudzie z piekarnika

bardzo smaczny obiad

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE