Wiejskie jadło

  • wyświetlono: 1051 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

To sycącą i rozgrzewająca potrawa to doskonały pomysł na obiad. Wystarczy za dwa dania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 60min

Składniki

250 g białej fasoli jaś
2 kiełbasy
1/2 cukini
czerwona papryka
marchewka
cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
ziele angielskie
liść laurowy
słodka i ostra papryka
sól
pieprz
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Wiejskie jadło

  • 1. Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin przed gotowaniem. Nastęonie gotować do miękkości, soląc dopiero pod koniec. Cebulę podsmażyć z kiełbasą. Dodać pokrojone warzywa, zalać szklanką wody i dusić. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolkę razem z wodą, przecier pomidorowy i gotować kilka minut. Doprawić do smaku przyprawami i czosnkiem. Posypać natką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowetania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzupaprykaDrugie daniefasolaCukiniapotrawkafasolkagulaszobiadsyte danie

Komentarze

Podobne przepisy

grecke jadlo

Dodane przez: MatkaPolka

Greckie jadło

Przepis zainspirowany dzięki konkursowi...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Bigos wiejski

Bigos to bardzo tradycyjna potrawa,...

Wiejskie omlety

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Wiejskie omlety

Najprostsze omlety na świecie....

swojskiejadło

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Swojskie jadło z sadzonym jajkiem na boczku

Jako Wielkopolanka uwielbiam ziemniaki...

Omlet wiejski

Dodane przez: Skotka

Omlet wiejski

Pysze danie z dużą ilością warzyw.

kociołek

Dodane przez: Aninka88

Wiejski kociołek

szybka i pożywna potrawka, zasmakuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE