Wiejskie jadło

4.5 (200 ocen)

  • 60 min

To sycącą i rozgrzewająca potrawa to doskonały pomysł na obiad. Wystarczy za dwa dania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g białej fasoli jaś
    2 kiełbasy
    1/2 cukini
    czerwona papryka
    marchewka
    cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 ząbek czosnku
    ziele angielskie
    liść laurowy
    słodka i ostra papryka
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Wiejskie jadło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin przed gotowaniem. Nastęonie gotować do miękkości, soląc dopiero pod koniec. Cebulę podsmażyć z kiełbasą. Dodać pokrojone warzywa, zalać szklanką wody i dusić. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolkę razem z wodą, przecier pomidorowy i gotować kilka minut. Doprawić do smaku przyprawami i czosnkiem. Posypać natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować