Gulasz wieprzowy z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

pyszna propozycja na obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    400-500g łopatki wieprzowej bez kości,
    1 cebula,
    2 marchewki,
    200g pieczarek,
    1 łyżka mąki,
    1 łyżka wędzonej papryki,
    2 liście laurowe,
    ziele angielskie,
    bulion,( tak aby przykryło mięso )
    sól, pieprz,
    olej do smażenia,

Gulasz wieprzowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami 1. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Mięso oczyść, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę, pieczarki i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i paprykę . Duś pod przykryciem przez 40-50 minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj gorące.

Komentarze

Podobne przepisy