Grecka Potrawka Rybna

0 (0 ocen)

  • 60 min

nawet dla tych którzy twierdzą, że nie lubią ryb

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag filetów z pangi
    25 dag ryżu
    2 łyżki soku z cytryny
    1 duża czerwona papryka
    Pół ogórka długiego
    1 mała cebula
    200ml bulionu warzywnego (z kostki)
    1 łyżka zasmażki do sosów (lub mąki)
    Oliwa (2łyżki), sól, pieprz

Grecka potrawka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety posolić i odstawić na godzinę. Przygotowaną rybę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny.

  • 2. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w paseczki. Ogórek obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać drobno posiekać.
  • 3. Na głębokiej patelni szybko obsmażyć przygotowane warzywa. Oprószyć solą i pieprzem. Zalać bulionem, zagotować i gotować jeszcze ok. 5min na małym ogniu. Dodać rybę i gotować jeszcze ok.5min. Wsypać zasmażkę i gotować jeszcze chwilę aż potrawka zgęstnieje. Podawać z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy