Golonki indycze w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Golonki z indyka podałam z ziemniakami pure, ale można również podać z ryżem, makaronem czy kluskami.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 golonki indycze
    200 ml śmietany
    1 pęczek koperku
    2 łyżki masła klarowanego
    2 szklanki wody
    1 łyżeczka mąki
    sól
    pieprz

Golonki indycze w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki oprószyć solą, pieprzem i usmażyć na maśle z dwóch stron na rumiano.
    Całość podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia uzupełniać wodę. Mięso wyjąć na talerz, a do rondla wlać śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki. Zagotować, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wsypać koperek i włożyć mięso.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy