Golonki indycze w sosie koperkowym

  • wyświetlono: 590 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Golonki z indyka podałam z ziemniakami pure, ale można również podać z ryżem, makaronem czy kluskami.

smak i uczucie
  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 golonki indycze
200 ml śmietany
1 pęczek koperku
2 łyżki masła klarowanego
2 szklanki wody
1 łyżeczka mąki
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Golonki indycze w sosie koperkowym

  • 1. Golonki oprószyć solą, pieprzem i usmażyć na maśle z dwóch stron na rumiano.
    Całość podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia uzupełniać wodę. Mięso wyjąć na talerz, a do rondla wlać śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki. Zagotować, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wsypać koperek i włożyć mięso.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

golonkakoperekindyksos

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym

Smaczna propozycja na piątkowe...

Klopsiki w sosie koperkowym

Dodane przez: bogusia82

Klopsiki w sosie koperkowym

Smaczne i aromatyczne klopsiki...

Pulpety w sosie koperkowym

Dodane przez: danusia19671

Pulpety w sosie koperkowym

Smaczne proste i szybkie w przygotowaniu...

Łosoś w sosie śmietanowo koperkowym

Dodane przez: Gosia123

Łosoś w sosie śmietanowo koperkowym

Uwielbiam łososia a z tym sosem...

Pulpeciki w sosie koperkowym

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Pulpeciki w sosie koperkowym

Pulpeciki w sosie koperkowym Są...

Szynka w sosiku

Dodane przez: 2milutka

Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie

Takie duszone mięsko w aromatycznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE