Duszone golonki indycze

4.5 (148 ocen)

Taką golonką to człowiek się naje ! :) Porządna porcja mięska i chłopy zachwycone !

Składniki:

  • Sucha marynata:
    papryka 2 łyżki
    curry 1 łyżka
    sól 1 łyżka
    pieprz do oprószenia
    przyprawa do kurczaka 1 łyżka

    Dodatkowo:
    golonki/pałki indycze 2 szt.
    olej do smażenia 2 łyżki
    masło 1 łyżka
    woda ok. 1 szkl.
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Duszone golonki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-126nocm 1. Golonki umyć, osuszyć i natrzeć dokładnie przyprawami. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
  • image-0iy5q96 2. Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło. Poczekać aż się roztopi i ułożyć golonki. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.
  • image-1c8naxr 3. Następnie zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1.5 h. Gdy woda odparuje indyka lekko przysmażyć i ściągnąć z gazu.

Porady

Podawać z ziemniakami i surówkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Indyk Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować