"Gofry" z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

Zostało mi w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, którego wkrótce kończył się termin ważności. Zastanawiałam się chwilę co z niego przygotować.Ciasto francuskie w postaci chrupiących ciasteczek bardzo nam posmakowało.

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego
    lody
    ulubiona konfitura
    świeże truskawki
    kiwi
    cukier puder
    mięta do dekoracji

"gofry" z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć i dużą foremką w kształcie kwiatka wyciąć "ciasteczka". Gofrownicę rozgrzać i kłaść ciasto (ciasto francuskie nie wymaga natłuszczania gofrownicy). Zapiekać kilka minut na złotobrązowy kolor. Ja moje "gofry" podałam posypane cukrem pudrem, z lodami i domową konfiturą truskawkową oraz świeżymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy