MAKOWIEC ''FRANCUSKI''

4.5 (170 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny makowiec zrobiony na cieście francuskim.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    pół opakowania masy makowej
    1 jajko
    Polewa:
    1/2 tabliczki mlecznej czekolady
    1 łyżka masła
    1 łyżka mleka
    migdały w płatkach do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowiec ''francuski'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy cienko masą makową.Następnie zwijamy ciasto ciasno
    w roladę i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Wierzch smarujemy rozkłuconym jajkiem.Wstawiamy do piekarnika
    i pieczemy 1 godz w 200 stopniach.
    Po upieczeniu studzimy ciasto.
    Robimy polewę:
    Czekoladę wraz z masłem i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto.Od razu
    posypujemy migdałami w płatkach.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować