REKLAMA

Faszerowana papryka

wyświetlono: 92 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Przepis stworzony z prostych, ale smacznych składników.

opublikowany: 09.09.2015
Udostępnij Pinterest
  • 55 min

Składniki:

  • 4 duże papryki
    0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego
    0,5 kg pieczarek
    kukurydza konserwowa
    2 cebule
    1 kg pomidorów lub przecier pomidorowy
    sól
    pieprz
    papryka mielona ostra
    zioła prowansalskie
    majeranek
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Jak zrobić Faszerowana papryka?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne. mięso doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami i usmażyć. pieczarki i cebulę pokroić w grubą kostkę, usmażyć, doprawiając szczyptą soli.
  • 2. Z pomidorów przygotować gęsty przecier, doprawić ziołami. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kukurydzę i stopniowo dodawać przecier, by farsz nie wyszedł zbyt rzadki. Faszerować papryki i piec około 30-40 min w 180 stopniach.

Porady

Nafaszerowaną paprykę można również posypać startym serem. Podawać z ryżem lub kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kiciax1 272653345_4583550675106843_4152665423564438316_n

FASZEROWANA PAPRYKA

Pyszna z aromatycznym farszem który zawiera w sobie sos cygański

kategoria: Dania główne faszerowane opublikowany: 31.08.2017 | wyświetlono: 1077 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: tatalia IMG_20200222_173003

Faszerowana papryka

Szybka w przygotowaniu, można zjeść na obiad jak i kolacje czy też zabrać ze sobą do pracy.

kategoria: papryka faszerowana opublikowany: 28.08.2021 | wyświetlono: 366 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE