Fasolka szparagowa z pietruszką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ma przyjemny aromat,przygotowuje ją w sezonie letnim kilka razy,smakuje całej rodzinie.Można ją serwować do dań mięsnych,ale równie dobrze smakuje bez niczego.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg fasolki szparagowej żółtej
    mały ząbek czosnku
    kilka gałązek pietruszki
    łyżeczka soli
    łyżka masła
    pół szklanki wody

Fasolka szparagowa z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy,odcinamy końcówki,gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.Odcedzamy.
    2.W garnku roztapiamy masło,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,moment podsmażamy,wrzucamy fasolkę,doprawiamy solą,zalewamy wodą,przykrywamy i dusimy do miękkości.
    3.Gdy woda wyparuje,dodajemy pokrojoną na drobno pietruszkę,mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy