Ma przyjemny aromat,przygotowuje ją w sezonie letnim kilka razy,smakuje całej rodzinie.Można ją serwować do dań mięsnych,ale równie dobrze smakuje bez niczego.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
40 dkg fasolki szparagowej żółtej
mały ząbek czosnku
kilka gałązek pietruszki
łyżeczka soli
łyżka masła
pół szklanki wody
Fasolka szparagowa z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę myjemy,odcinamy końcówki,gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.Odcedzamy.
2.W garnku roztapiamy masło,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,moment podsmażamy,wrzucamy fasolkę,doprawiamy solą,zalewamy wodą,przykrywamy i dusimy do miękkości.
3.Gdy woda wyparuje,dodajemy pokrojoną na drobno pietruszkę,mieszamy.
Komentarze