Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Fasolkę można przygotować ze świeżej jak i konserwowej fasolki zawsze jednak smakuje pysznie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa (gotowana w słonej zalewie): 2 opakowania
    - cienka kiełbasa: 0.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - koncentrat pomidorowy: 0.5 opakowania
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - mielona słodka papryka: 0.5 łyżeczki

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę odcedzić ze słonej zalewy i ponownie zalać przegotowaną wodą w ilości takiej, aby tylko ja przykrywała, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie.
    W między czasie kiełbasę podkroić w plasterki i zrumienić, na tłuszczu wytopionym z kiełbasy podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w piórka, podsmażone składniki przełożyć do ugotowanej fasolki i zagotować
  • fasolka w sosie pomidorowym 2. Następnie dodać przecier pomidorowy i musztardę , zagęścić wszystko mąką rozmieszaną w kilku łyżkach zimnej wody, całość doprawić solą , pieprzem i czerwoną papryka oraz majerankiem. Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy