Ekspresowa fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Bardzo lubię fasolkę po bretońsku, nie zawsze mam czas żeby ją przyrządzić więc postanowiłam sobie ułatwić i wykorzystałam fasolę z puszki. Fasolka wyszła bardzo smaczna i aromatyczna, polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 puszka fasoli Jaś
    150 gram kiełbasy
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    300 ml. przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka smalcu
    Majeranek
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
    1 łyżeczka mąki pszennej

Ekspresowa fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, w rondlu roztapiamy smalec, podsmażamy cebulę z czosnkiem. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do cebuli i razem smażymy do momentu aż się zrumieni. Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do kiełbasy, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut. zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz roztartym majerankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy