REKLAMA

Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru

wyświetlono: 868 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Nie spodziewałam się że to taki pyszny dżem,

opublikowany: 14.09.2012
Udostępnij Pinterest

Składniki:


  • 1 kg dynia(bez nasion i skóry),
    1 kg jabłka,
    2 szkl cukier,
    1 szt cytryna,
    5 szt goździk
    1 szczypta cynamon
    1 szczypta imbir,
    0,5 szkl woda
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną z skórki i oczyszczoną z nasion dynię pokroić w kostkę .Włożyć do garnka dodać wodę,goździki, cukier i gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając. Jabłka obrać z skórki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.Dodać jabłka,sok i otartą skórkę z cytryny do miękkiej dyni i gotować do uzyskania konsystencji dżemu od czasu do czasu mieszając.Na końcu dodać cynamon i imbir.Gorący dżem przełożyć do słoików,szczelnie zakręcić ,odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Dżem dyniowo-jabłkowy z nutką imbiru wg maxwella Dodane przez: maxwell


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Agnieszka 72 IMG_20210605_001909_158

DŻEM JABŁKOWY

smaczny i zdrowy

kategoria: Przetwory opublikowany: 01.01.2018 | wyświetlono: 1931 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: eluchap eluchap

Dżem jabłkowy

Dżem jabłkowy

kategoria: Przetwory dżemy opublikowany: 30.08.2011 | wyświetlono: 3354 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE