Duet czekoladowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

To połączenie intensywnego smaku kakao z truskawką-Polecam!!!

  • 20 min

Składniki:

  • Blaszka 29x7 cm

    Składniki:
    - 1 kostka margaryny,
    - 2 łyżki kakao,
    - 1 cukier waniliowy,
    - 7 łyżek wody,
    - 1,5 szklanki cukru,
    - 2 szklanki mąki,
    - 3 jajka,
    - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    - Około 1 szklanki truskawek (mogą być mrożone)

    - Polewa czekoladowa

Duet czekoladowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duet czekoladowo-truskawkowy 1. W rondlu rozpuszczamy margarynę, dokładamy wodę, cukier i kakao. Gotujemy razem około 3 minuty. Odstawiamy z ognia. Gdy masa delikatnie przestygnie dokładamy do niej żółtka, mąkę i proszek. Na koniec całość mieszamy z ubitymi na sztywno białkami.
    Ciasto wylewamy na formę i wrzucamy truskawki.
    Pieczemy około 45 minut w 180°C.

Porady

Doskonale smakuje także z innymi owocami: jabłkami, malinami.

Komentarze

Podobne przepisy