Drobiowe z farszem pieczarkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla bliskich sprawia mi radość. Te roladki to ulubione danie męża.

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 20 dag pieczarek
    ● 1/3 kostki masła
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● cebula
    ● przyprawy: sól, pieprz, ostra mielona papryka
    ● ok. 100 ml śmietany kremówki

Drobiowe z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozbijamy na dość
    cienkie plastry. Oprószamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Filety rozbijamy na dość
    cienkie plastry. Oprószamy
    solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut.
    Doprawiamy. Wsypujemy
    natkę. Lekko studzimy.
  • 3. Na filety wykładamy po
    porcji farszu. Zwijamy w roladki,
    spinamy wykałaczkami.
    Podsmażamy na reszcie
    masła. Podlewamy wodą.
    Dusimy ok. 10 minut. Wyjmujemy
    i kroimy na pół.
  • 4. Resztę pieczarek podsmażamy
    na maśle po smażeniu
    mięsa. Zabielamy
    kremówką. Podgrzewamy,
    aż sos zgęstnieje. Polewamy
    roladki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy