Drobiowe roladki faszerowane jabłkiem i papryką

0 (0 ocen)

Serdecznie zapraszam na kolejne roladki,są pycha:)

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1 łyżeczka różowej soli himalajskiej
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka przyprawy kebab
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    1 łyżeczka suszonego cząbru
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    2 łyżki oliwy
    1 małe jabłko
    3-4 listki świeżej bazylii
    2 szklanki oleju do smażenia
    jajko
    bułka tarta

Drobiowe roladki faszerowane jabłkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć. Rozkroić i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dobrze natrzeć mięso mieszanką.
  • farsz 2. Paprykę umyć,osuszyć i pozbawić gniazd nasiennych. Zatrzeć na dużych oczkach i odcisnąć sok. Jabłko umyć,osuszyć i obrać ze skórki,wykroić gniazdo z nasionami i zetrzeć na małych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać paprykę,podsmażyć. Doprawić solą i dodać jabłko, smażyć około 4-5 minut. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić.
  • farsz 3. Farsz rozsmarować na płacie mięsa i na wierzch ułożyć pokrojone listki bazylii. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami.
    W garnku rozgrzać olej. Mięso panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju,co chwile obracać.
    Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy