Drobiowe roladki faszerowane jabłkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,osuszyć. Rozkroić i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dobrze natrzeć mięso mieszanką.
2.Paprykę umyć,osuszyć i pozbawić gniazd nasiennych. Zatrzeć na dużych oczkach i odcisnąć sok. Jabłko umyć,osuszyć i obrać ze skórki,wykroić gniazdo z nasionami i zetrzeć na małych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać paprykę,podsmażyć. Doprawić solą i dodać jabłko, smażyć około 4-5 minut. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić.
3.Farsz rozsmarować na płacie mięsa i na wierzch ułożyć pokrojone listki bazylii. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami.
W garnku rozgrzać olej. Mięso panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju,co chwile obracać.
Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki
Komentarze