Chrup chrup!Nie ma to jak krakersy homemade. Dużo ziół, przypraw. Nieziemsko pachną i smakują.Przepis na jedną blaszkę.PS. Zioła i przyprawy można rozetrzeć w moździerzu
30 min
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej (szklanki takie po nutelli)
2 jajka
po 1 łyżeczce:
papryki słodkiej mielonej
papryki ostrej mielonej
kolendry mielonej
majeranku
tymianku
suszonych pomidorów
1 łyżka oliwy z oliwek
odrobina letniej wody
duża szczypta soli
Domowe pszenne krakersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wyspać mąkę, dodać przyprawy, następnie wbić jajka, a na końcu dodać oliwę z oliwek i zagnieść ciasto. Gdyby było twarde, dolać odrobinę letniej wody.
Rozwałkować cieńko na papierze do pieczenia, kroić wg, uznania.
Piec w 170 stopniach, 15 min, aż się ładnie zarumienią.
Ostudzić i wcinać.
Smacznego!
Komentarze