Domowa zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smak mojego dzieciństwa

  • 30 min

Składniki:

  • butelka domowego soku pomidorowego
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    kostka rosołowa
    1-2 kiełbasy śląskie/wiejskie
    2-3 łyżki mąki pszennej
    cukier
    pieprz
    sól
    koperek suszony bądź świeży
    makaron

Domowa zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy sok pomidorowy, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, kiełbasę pokrojoną w kostkę. Wstawiamy na gaz i gotujemy, dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku; cukru dodaje tak 1-2 łyżki. Gdy zupa się gotuje do miski wsypujemy mąkę dodaje trochę wody mieszamy tak aby nie było grudek, wlewamy do zupy, zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do zupy przed podaniem dodajemy koperek drobno pokrojony. Na talerz nakładamy makaron, wlewamy zupę i gotowe!

Komentarze

Podobne przepisy