Domowa wędlina

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 10 min

Robi się ją niebywale szybko i jest bardzo smaczna.

  • 3 godz. 10 min

Składniki:

  • - kawałek schabu, polędwiczki wieprzowej lub innego mięsa
    - 2 łyżki octu
    - sól
    - pieprz
    - 2- 3 łyżki oleju
    - szczypta chili

Domowa wędlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć solą, pieprzem i chili. Przełożyć do pojemnika dodać ocet i olej. Wszystko wymieszać. Mięso marynować w lodówce przez ok. 2 godz. Zamarynowane mięso obsmażyć na suchej patelni, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180 st. przez 25- 30 minut. Gotowe mięso należy zostawić na ok. 5 minut, aby związało soki.

Porady

Dla lepszego aromatu można dać liść laurowy i cebule.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy