domowa "krówka" na herbatnikach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo słodkie, klejące, miękkie "mordoklejki"

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 szkl cukru pudru
    3/4 szkl miękkiego masła
    2/3 szkl mleka w proszku
    200 g kremu marshmallow (do kupienia w marketach)
    ekstrakt waniliowy
    dodatkowo:
    100 g czekolady
    herbatniki czekoladowe

Domowa "krówka" na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier rozpuszczamy z masłem, dodajemy mleko w proszku, mieszamy. Zdejmujemy z ognia dodajemy krem marshmallow, odstawiamy.
    Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, dno wykładamy herbatnikami (nie jest to konieczne, chociaż ułatwi wyjmowanie" krówki" i jedzenie)
    Na herbatniki lub dno foremki wylewamy kremową masę i całość wstawiamy do lodówki.
    Kiedy krem zastygnie wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą (można też ją zetrzeć drobno i posypać) lub posypujemy kakao.

Komentarze

Podobne przepisy