Dietetyczny kurczak na jogurcie z ciecierzycą, szpinakiem i groszkiem cukrowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy go solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki i cząbrem. Dokładnie mieszamy i wlewamy sok z limonki, dodajemy sezam i jogurt naturalny. Mięso odstawiamy na 10 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy umyty i osuszony szpinak, delikatnie go podsmażamy. Następnie dokładamy kurczaka. Po 5 minutach wsypujemy ciecierzycę i pokrojone na mniejsze kawałki różyczki brokuła. Podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Na końcu dodajemy obrany groszek cukrowy. Przygotowanie gotowego dania zajmuje ok. 35 minut.
Komentarze