Deser cappuccino

0 (0 ocen)

  • 25 min

Delikatny deser a'la pudding.

  • 25 min

Składniki:

  • 400 g śmietany 12%
    200 g proszku cappuccino
    3/4 szklanki cukru
    200 g masła
    3 jajka

Deser cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę zagotować z cukrem, dodać cappuccino. Dokładnie wymieszać, nadal gotować. Zmniejszyć płomień palnika na najmniejszy. Do masy włożyć kostkę masła. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Zestawić z ognia. Od razu wbić jajka i energicznie mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przelać do salaterek lub pucharków i chłodzić w lodówce.

Porady

Deser można fantazyjnie udekorować bitą śmietaną, bakaliami oraz tartą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy