Czerwone curry po tajsku z krewetkami

  • wyświetlono: 411 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Danie powstaje bardzo szybko, w smaku jest aromatyczne, ostre i rozgrzewające.

65283227_201192117466427_1378378167768580096_n
  • 20min

Składniki

Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 łyżeczka sosu rybnego
150 ml mleczka kokosowego
150 g krewetek koktajlowych
pół szklanki zielonego groszku (mrożonego)

Sposób przygotowania przepisu:

Czerwone curry po tajsku z krewetkami

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy przez minutę.
    Dodajemy pastę curry i posiekany czosnek, smażymy przez minutę. Dolewamy mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sos rybny i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, dodajemy rozmrożone krewetki i podgrzewamy do momentu aż krewetki się ugotują.
    Podajemy z ulubionym ryżem.
    SMACZNEGO.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatacurryindyjskie

Komentarze

Podobne przepisy

kurczak po tajsku z makaronem nori

Dodane przez: chilijemy

Kurczak po „tajsku” z makaronem nori

To wariacja na temat azjatyckich...

Żeberka po tajsku.

Dodane przez: Gotujpysznie

Żeberka po tajsku

Z kuchnią tajską po raz pierwszy...

Filet z kurczaka w miodzie - po tajsku

Dodane przez: fuzja

Filet z kurczaka w miodzie - po tajsku

Bardzo lubię robić to danie, gdyż...

Czerwone curry z krewetek

Dodane przez: mojapasjasmaku

Czerwone curry z krewetek

Czerwone curry z krewetek robiłam...

Czerwone curry z kurczakiem

Dodane przez: Iwona75

Czerwone curry z kurczakiem

Łatwy i szybki obiad a jednocześnie...

Ryż z wołowiną po Tajsku

Dodane przez: KrystynaAleksandra

Ryż z wołowiną po Tajsku

Do jej przyrządzenia skusiła mnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE