Curry z ciecierzycy i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Obiad bez mięsa też może być smaczny i sycący

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
    1 puszka pomidorów krojonych
    220 g szpinaku
    1 1/2 łyżki curry
    2 łyżki oliwy z oliwek
    cebula
    2 ząbki czosnku
    świeży imbir ok. 2 cm
    1/4 szklanki wody

Curry z ciecierzycy i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce.
    Warzywa oraz starty imbir przełóż na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż przez ok 2-3 minuty.
    Następnie dodaj curry i wymieszaj. Smaż jeszcze przez chwilę, po czym dodaj wodę i szpinak. Smaż przez ok. 2 minuty.
    Do zawartości patelni dodaj osączoną z zalewy ciecierzycę i pomidory z puszki.
    Wymieszaj i smaż przez następne 5-8 minut.

Komentarze

Podobne przepisy