Curry z kabaczka i ciecierzycy

4.48 (142 ocen)

  • 30 min

Pikantny i aromatyczny kabaczek z ciecierzycą w lekkim sosie curry.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kabaczek
    3 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 puszka ciecierzycy
    4 łyżeczki curry
    1 łyżeczka kurkumy
    ½ łyżeczki płatków chilli
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    5 łyżek jogurtu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (142 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Curry z kabaczka i ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Curry z kabaczka i ciecierzycy 1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, na którym smażymy pokrojona w kostkę cebulę razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy cebula się zeszkli, wsypujemy przyprawy (curry, kurkuma, płatki chilli). Mieszamy i podsmażamy jeszcze około 3 minuty.
  • Curry z kabaczka i ciecierzycy 2. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kabaczka, koncentrat pomidorowy i ciecierzycę. Całość dobrze mieszamy, zakrywamy pokrywką i dusimy do zmięknięcia. Na koniec dodajemy jogurt. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciecierzyca Czosnek Kabaczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować