Crumble śliwkowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Śliwki pod migdałową pierzynką

  • 10 min

Składniki:

  • 15 śliwek
    3 łyżki cukru trzcinowego
    100ml soku pomarańczowego
    łyżeczka cynamonu

    100g mąki
    50g masła
    2 łyżki cukru
    50g migdałów w płatkach

Crumble śliwkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki przekrojone na połówki wymieszać z cukrem trzcinowym, sokiem i cynamonem.
    Całość przekładamy do 3ech kokilek.
  • 2. Zagnieść kruszonkę z mąki, miękkiego masła i cukru.
    Śliwki posypać częścią migdałów w płatkach.
    Wyłożyć kruszonkę, a na nią resztę migdałów.
  • crumble 3. Zapiekać przez ok.25min w 180st.C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy