Ciasto z masą jabłkową i kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Dodawać stopniowo przesiewaną przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.
2.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odlać sok, dodać galaretki rozrobione w szklance wody. Wsypać cukier, wymieszać. Pozostawić, aż lekko stężeje.
3.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żelatynę rozrobioną w 2 łyżkach wody, wymieszać.
Komentarze