CHILI CON CARNE

  • wyświetlono: 430 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Szybki, syty, rozgrzewający obiad.

IMG_20190707_173458_367
  • 45min

Składniki

70 dag mięsa mielonego - najlepsza wołowina
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
50 dag pomidorów krojonych z puszki
pól papryczki chili
1 papryka czerwona
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól,pieprz, zioła prowansalskie
1 łyżeczka cukru
2 placki tortilli
olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

CHILI CON CARNE

  • 1. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać mielone mięso, obsmażyć.
    Na patelnię wrzucić pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, wszystkie
    przyprawy. Dusić razem ok 15 minut, po tym czasie dodać fasolę i
    kukurydzę z puszki oraz dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę zwykłą
    i chili.Dusić jeszcze ok 5 minut. Tortillę opiec na patelni lub nad
    palnikiem ( ładnie i szybko stanie się chrupka). Połamać na
    kawałeczki. Do miseczek wkładać porcję dania, podawać z kawałkami
    tortilli.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilkukurydzaz_roznych_stron_swiatamięso mielonepaprykaTortillawołowinafasola czerwonaPokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

chili

Dodane przez: zauberi

Chili con carne

Uwielbiamy kuchnię meksykańską...

Chili con carne z indykiem

Dodane przez: edyta337

Chili con carne z indykiem

Chili con carne z indykiem to...

Chili con carne

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Chili con carne

Szybkie i łatwe do przygotowania,...

Chili Con Carne

Dodane przez: Achna

Chili Con Carne

Pikantna i wyrazista meksykańska...

image-2a7gjl0

Dodane przez: izek

Chili con carne

Rozgrzewające amerykańskie danie

Dodane przez: Monia16

Chili con carne Moniki

Potrawę jadłam pierwszy raz w Niemczech...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE