Buraczki zasmażane

0 (0 ocen)

Pyszny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych buraczków
    1 cebula
    1 jabłko
    sól, pieprz, cukier do smaku
    1 łyżka octu jabłkowego/ soku z cytryny
    1 łyżka mąki pszennej
    2 łyżki masła klarowanego (ew. oleju)

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę. Oprószyć mąką, wymieszać. Chwilkę przesmażyć. Dodać buraczki, starte na grubych oczkach obrane jabłko i smażyć razem ok 5-10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, octem i ew. odrobiną cukru.
    Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy