Buraczki w cieście

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przekaska godna polecenia-smaczna i tania.

  • 15 min

Składniki:

  • .1 duzy burak
    .1 szklanka maki pszennej
    .3/4 l piwa jasnego
    .sol i pieprz
    .olej do smazenia

Buraczki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Make przesiewamy do miski,dodajemy sol ,powoli dolewamy piwo i mieszamy do uzyskania dosc gestej konsystecji-odstawiamy na 1/2 godz.
  • 2. Burak gotowany ,zimny obrany ze skorki kroimy na plastry,posypujemy sola i pieprzem.
  • 3. Kazdy plaster maczamy z obu stron w ciescie i smazymy na zloty kolor.
    Usmazone ukladamy na papierze kuchennym celem odsaczenia tluszczu.
  • Buraczki w ciescie 4. Podajemy na goraco.
    Tanio i smacznie- to lubie!

Komentarze

Podobne przepisy