Budyń

0 (0 ocen)

  • 10 min

Najprostszy deser świata, który można przygotować w kilka chwil nawet gdy niezapowiedziani goście siedzą już w salonie :) jest to również świetna przekąska dla małych łasuchów.

  • 10 min

Składniki:

  • na 4 porcje:
    500 ml mleka
    2 łyżki cukru
    budyń czekoladowy bez cukru
    ok. 12 herbatników

Budyń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy na mleku z cukrem według wskazówek na opakowaniu. Herbatniki kruszymy, ale niezbyt drobno. Wykładamy pierwszą warstwę herbatników do pucharka, wylewamy kilka łyżek cieplego budyniu, znów pokruszone herbatniki i znów budyń. Najlepiej aby wyszły 4 warstwy herbatników i budyniu.

Porady

Najlepiej smakuje na cieplo, zaraz po przygotowaniu. Aby deser wyglądał bardziej atrakcyjnie można go zrobić wykorzystując budyń czekoladowy i waniliowy lub malinowy i wówczas robić warstwy w różnych kolorach.

Komentarze

Podobne przepisy