Brownie z gruszkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Brownie z gruszkami. Wygląda niezwykle efektownie

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    120 gramów gorzkiej czekolady
    2 jajka
    150 gramów mąki pszennej
    5 dużych gruszek
    2 łyżki kakao
    80 gramów cukru
    szczypta soli
    ekstrakt waniliowy

Brownie z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieram, kroję na połówki, usuwam gniazda nasienne-ważne, należy zostawić ogonki. W garnuszku roztapiam masło z czekoladą, dodaję cukier i sól. Studzę masę.
    Ubijam jajka, dolewam wystudzoną masę czekoladową, dosypuję kakao i wanilię. Na koniec dodaję mąkę. Delikatnie mieszam masę.
    Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, wylewam masę czekoladową. Z wierzchu układam owoce-połówkami do siebie.
    Brownie piekę 35 minut w 185 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy