1.Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Masło miksujemy razem z przesianym cukrem pudrem, aż powstanie puch. Nastepnie dodajemy stopniowo roztrzepane jajka, cały czas miksując. Dodajemy połowę suchych składników i miksujemy. Następnie dodajemy drugą częśći ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy 4 łyżki mleka i ponownie łączymy. Przekładamy do formy wcześniej wyłożonej papieremdo pieczenia 20x30 . Pieczemy w temperaturze 175C przez około 20-25 min
2.Mleko zagotowujemy razem z cukrem. Nastepnie dodajemy masło oraz kaszę manną i cały czas mieszamy aż zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i dodajemy wiórki kokosowe oaz aromat, całośc łączymy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Wykładamy na jeszcze ciepłe ciasto kakaowe.
3.Czekoladę oraz śmietankę przekładamy do rondelka i podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż składniki całkowicie się połączą. Polewamy delikanie wierzch ciasta i równomiernie rozprowadzamy. Zostawiamy do stężenia. Przechowujemy w lodówce.
Komentarze