Boczek rolowany

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. W każdą potrawę wkładam dużo serca.

Składniki:

  • ● 1-1,2 kg świeżego surowego boczku
    ● 2 łyżki soli
    ● 3 łyżki suszonego majeranku
    ● 5 ząbków czosnku

Boczek rolowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W moździerzu
    ucieramy suszony
    majeranek z solą.
    Czosnek obieramy
    i przeciskamy przez
    praskę. Dodajemy
    do majeranku i ponownie
    ucieramy. Nacieramy boczek. Ciasno
    zwijamy. Wkładamy na 12 godzin
    do lodówki.
  • 2. Następnie boczek obwiązujemy
    kuchenną nicią. Wkładamy
    do brytfanny. Pieczemy
    ok. 2,5 godziny w piekarniku
    rozgrzanym do 180 °C. Odstawiamy
    do wystygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy