Bitki szynkowe w sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczny dodatek do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • szynka surowa 6 plastrów grubszych
    cebula 1 szt
    czosnek 2-3 ząbki
    kostka mięsna 1 szt
    sól
    musztarda
    pieprz
    mąka
    olej

Bitki szynkowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry szynki lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć musztardą Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć mięso do rondla.

    Czosnek pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do mięsa, podlać wodą, dodać liść laurowy i kostkę mięsną. Cebulę drobno kroimy i dorzucany też do mięsa.

    Dusimy do miękkości uzupełniając wodę i obracając mięso. Jeśli chcemy więcej sosu podlewamy wodą, zagęszczamy mąką i doprawiamy do
    smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy